Agility

Agility, behendigheid dus,  is een sport, maar vooral FUN voor baas en hond. Indien je meer wil weten over het ontstaan van deze sport, kan je dit via deze link lezen.

Zoals in onze gehoorzaamheidslessen werken we hier ook alleen beloningsgericht.

Gebruikmakend van het jachtinstinct van onze honden leren we onze viervoeters springen, slalommen,  over een wip lopen,  door een tunnel rennen en nog veel meer.    Stap voor stap tot een heel parcours…..

Denk je dat je hond geen jachtinstinct heeft, geen nood, we helpen je !

En omdat we dit op een leuke, speelse manier willen aanleren zonder veel prikkels van buitenaf hebben we op BHV gekozen voor persoonlijke trainingsmomenten, een soort privé-les dus.  Jij, je beste vriend en je instructeur samen op het plein. Deze training wordt op zaterdag gegeven.

Voor teams (baasje en hond) die wedstrijd willen gaan spelen, voorzien we een extra trainingsmoment. Dit is afwisselend om maandag of woensdag.

Spijtig genoeg is agility niet voor elke hond  weggelegd, hij moet immers lenig en behendig zijn, informeer dus  even bij onze instructeurs en/of je dierenarts.

Ook een stevige basis gehoorzaamheid is een vereiste, je hond werkt los.  Wie met agility wil starten, legt eerst een testje af. Agility kan op BHV enkel in combinatie met het volgen van gehoorzaamheid op regelmatige basis. (Uitzonderingen kunnen enkel met toestemming van het bestuur)

Weet dat, of je nu agility-wedstrijden loopt of niet, bij ons de FUN  primeert !

Voor deze discipline kiezen we op BHV voor een persoonlijke aanpak. Hoe dit werkt en aan welke voorwaarden je moet voldoen, kan je nalezen in het Agility reglement