Gehoorzaamheid

Als hondeneigenaar is een gehoorzame hond even belangrijk als het leren opbouwen van een band met je huisdier.

Op BHV vinden we de relatie baas –  hond heel belangrijk.

In onze gehoorzaamheidsklassen kan je stap voor stap alle klassen doorlopen.

Mogen we jullie vragen om ook onze huisregels mbt gehoorzaamheid even door te lezen.

Klassen

Puppy-klas

Eerst en vooral, proficiat met je nieuwe aanwinst. Vanaf het ogenblik dat jullie pupje al de nodige inentingen heeft gehad, ben je welkom op BHV.

Iedereen start bij BHV in het puppyklasje, omdat wij geen juniorklasje hebben aanvaarden wij enkel pups tot de leeftijd van 6 maanden indien deze niet agressief zijn.

In het puppyklasje leren wij onze hondjes om aandacht aan ons te geven…. De pups moeten leren op hun baasje te letten, doen ze dat, dan gaan we ze daar ook veelvuldig voor belonen. Zo kan er een fantastische band opgebouwd worden. Op deze manier zal je hondje ook extra gemotiveerd zijn om naar jou te luisteren. Uiteraard gaan wij de pups in de puppyklas ook socialiseren met andere pups.

Wij werken beloningsgericht: trekken aan de leiband, roepen tegen je hond, je hond fysiek straffen is VERBODEN. Indien u deze methoden toepast wordt u vriendelijk verzocht op zoek te gaan naar een andere hondenschool want dit gedrag tolereren wij NIET.

Met beloningsgericht trainen bedoelen wij dat wij de honden gaan belonen met snoepjes en spel voor hun goed gedrag en dat wij hun “ongewenst” gedrag gaan negeren of gaan ombuigen naar positief gewenst gedrag.

Wil je vooraf al een kijkje komen nemen – dan heten we je van harte welkom tijdens onze trainingen.

Wil je met je pup bij ons van start gaan, breng dan bij de eerst training je inentingsboekje mee.

 

A-Klas , gevolgd door de B-Klas

De overgang van onze puppy-klas naar de A-klas gebeurt op aangeven van de instructeurs. Zij weten als de beste wanneer je hond klaar is voor een volgende stap.

In de A en B klas ga je je hond leren omgaan met nieuwe situaties….onder andere in de hondenwereld. Want honden zijn niet voorgeprogrammeerd en weten dus niet uit zichzelf hoe ze zich best kunnen gedragen om uit de problemen te blijven.

Uiteraard leren wij hen in deze klasjes niet alleen omgaan met de hondenwereld, maar leren wij hen ook vol zelfvertrouwen de “mensenwereld” te ontdekken. Wij gaan hen oefeningen leren die wij in het dagelijkse leven nodig kunnen hebben. Zodat wij zonder problemen onze hond mee op restaurant of hotel kunnen nemen….of gewoon een dagje samen genieten aan zee.

De instructeurs zullen je adviseren wanneer je als team klaar bent om de overstap naar de B-klas te doen. Hiervoor zal er een overgangstestje afgenomen worden.

In de B klas ligt de focus op het leren om los oefeningen uit te voeren.

 

C-Klas

Zijn jullie als team klaar voor een stapje hoger, dan kan je een overgangstest afleggen en starten in de C-klas. Wij hebben ervoor gekozen om in onze C-klas meer aan bod te laten komen dan het gewone C-programma opgelegd door de KHUSH .

In onze C fun leer uiteraard ook hoe je je brevet gehoorzaamheid moet halen. Wij  proberen de band met onze hond nog verder te verstevigen, leren je hond ook om een stabiele hond vol zelfvertrouwen te worden .

De focus ligt op FUN, zoals de benaming doet vermoeden. Wij leren onze honden dat samenwerken met het baasje super tof is….wij werken voornamelijk los, leren samen hoe wij  “moeilijke” oefeningen, leuk kunnen maken.

We laten jullie kennis maken met verschillende disciplines en activiteiten, zoals Body & Balance – Truckjes – Treibal – Doggy dance – een groepswandeling of een sup-tocht kunnen er als extra activiteit aan toegevoegd worden.

C fun is quality time met je hond. En uiteraard hoe meer quality time hoe sterker jullie band wordt.

Socialisatie test (SOC)

Op BHV hechten we veel belang aan het socialiseren van onze hond. Ieder baasje wil toch graag met z’n hond na een wandeling rustig iets kunnen gaan drinken. Of op een wandeling een andere hond, fietser of voetganger kunnen voorbij gaan zonder dat die uitvalt.

Jaarlijks wordt er een SOC georganiseerd op onze club. Zowel onze eigen honden als honden van andere hondenscholen aangesloten bij KUSH kunnen zich hiervoor inschrijven.

Dit getuigschrift is zeer belangrijk ! Zonder dit getuigschrift is het niet toegestaan om aan een discipline deel te nemen.

Lees meer via deze link